מעשר כספים.- אשמח להיענות בהקדם!

חדשות כיפה הרב משה ביגל 13/04/10 11:42 כט בניסן התשע

שאלה

כבוד הרב שלום!!

אני בת 21 ואני מתכוננת ללמוד שנה הבאה. את כסף ללימודים אני חייבת לחסוך בעצמי מכיוון שהורי לא יכלים לעזור לי. בנוסף אני משלמת לעצמי שיעורי נהיגה וכל זה ממשכורת נמוכה מהמינמום. כל חודש אני נאלצת להיכנס למינוס עקב ההוצאות הרבות וההכנסה המועטה.

השאלה שלי היא האם במקרה כזה אני חייבת לעשר עשירית ממשכורתי או שיש אפשרות להקל ושאני אתרום סכום נמוך מזה, כפי יכולתי? ואם כן, האם את ההפרש אני צריכה להשלים מאוחר יותר. אני כרגע מפרישה 55 ש"ח בהו"ק כל חודש, האם אני צריכה לחשב את ההפרש של החודשים אחורה ולתת ככה שיצא עשירית כל חודש?

תודה ויום טוב!!

תשובה

ב"ה

לפי דעות רבות מעשר כספים ניתן מהכסף שנותר לאחר ההוצאות הרגילות . מכיוון שאת זקוקה לכסף ללימודים כדי להשיג עבודה קבועה. אין עליך חובה למעשר כספים תרמי כפי יכולך, וה' יהיה בעזרך.
בברכת העם התורה והארץ
מ. ביגל
הרב המקומי - מיתר