מנהיגות

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 23/01/10 22:23 ח בשבט התשע

שאלה

בס''ד

שלום לכבוד הרב,

אני מרבה לשאול את עצמי מהן תכונותיו של המנהיג האידיאלי במיוחד בתקופה זו שבה אני עומדת לפני הכניסה להדרכה(אם זה נחוץ-אני בת 15 וחצי)

אני מאוד רוצה את זה ומאוד פעילה בתנועה ובכל זאת רוצה לדעת מהן תכונותיו של המנהיג או אולי המדריך האידיאלי כדי שאוכל להשתפר ולתקן את עצמיובעז''ה להוכיח את עצמי.

תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה

שלום.
שאלו פעם את הרבי מליובביץ' מה התפקיד של רבי. הוא ענה כי לגפרור צריך שיהיו הרבה מרכיבים כדי שהוא יעשה את פעולתו: שעוה, פתילה, חמצן, אך אם לא יהיה גפרור שידליק - הנר לא שווה כלום. התפקיד של הרב זה לתת את הגפרור ואז הנשמה של היהודי נדלקת. אם את מרגישה שיש לך "גפרורים" לתת ויש לך כלים כיצד לתת אותם, לכי על זה! כמובן שיש להצטייד במעט מנהיגות, כריזמטיות, חוש הומור, אמונה בדרך שאת מייצגת, נחישות והתמדה. זאת ההשתדלות שלך בעניין. פתחי פתח של מחט, ואז הקב"ה יפתח לך פתחו של אולם.

בהצלחה!!!