מלחמות ישראל

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 30/12/09 16:54 יג בטבת התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

ידוע שע"פ ההלכה, וכך נהגו בכל קהילות ישראל, כאשר ישנם גזרות או סכנה לקהילה או לעמ"י וניצלים מאותה צרה עושים יו"ט (מה שנקרא פורים ד...), שאלתי היא מדוע אנחנו לא נוהגים לעשות יו"ט בימים בהם נצלנו בימנו, כלומר מדוע אנחנו לא עושים יו"ט ביום בו הסתיימה מלחמת העצמאות ששם וודאי נצלנו משמד, וכן בסוף מלחמת יוה"כ?

תשובה

לשואל: שלום,
דורנו דור התקומה עברנו ועדיין ממשיכים לעבור מלחמות גדולות וקטנות ובוודאי שמחויבים אנו להודות לד' על יכולת עמידתנו כנגד כל הקמים נגדנו ובינתיים אני רואה את יום העצמאות שבתפילות ההודאה שלו אנו מכוונים להודות על כל המלחמות שעברו עלינו.
בע"ה בבוא הגאולה השלמה יתווספו עוד ימים טובים רבים לישראל.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה