מכירת תפילין

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 13/02/06 16:07 טו בשבט התשסו

שאלה

בס"ד

השאלה שלי היא כזאת:

למדנו בישיבה את מסכת מגילה פרק ג' משנה א':

בני העיר שמכרו רחובה של עיר לורחין בדמיו בית כנסת.

בית הכנסת - לוקחין תיבה

תיבה - לוקחין מטפחות

מטפחות - לוקחין ספרים

ספרים - לוקחין תורה וכו'

מה אני יכול לקנות בכסף שקיבלתי ממכירת תפילין

והאם אני יכול לתרום לצדקה את הכסף שקיבלתי מאחד הדברים הנ"ל

תשובה

לשואל היקר שלום.
ראשית אציין שצדקת בשאלתך, יש כאן מספר פרטים ונדון בהם בעז''ה-
השולחן ערוך פוסק את כל הסוגיא הזו בסימן קנ''ג- שם יש גם כמה פתרונות מה ניתן לעשות עם הכסף-
א- קניית תפילין- נחלקו השולחן ערוך [סימן קנ''ג סע' ה'] והרמ''א [סי' קנ''ד סע' ח'] בעניין האם מותר לקנות בכסף את אותה דרגת קדושה- השולחן ערוך התיר ואילו הרמ''א אסר.
ב- קניית ספר תורה- כיון וספר תורה קדושתו גדולה יותר ניתן לתרום את הכסף לגופים המוכרים "אותיות" בספר תורה ולהיות שותף בכתיבת הספר תורה.
ג- מצוות אחרות- השולחן ערוך פוסק [סי' קנ''ג סע' ו'] שמותר למכור אפילו ספר תורה על מנת לפרנס תלמידים הלומדים תורה [כלומר לתרום לישיבות] או לשם הכנסת כלה. ופשוט שמותר לתרום לצורך הצלת נפשות כגון חולים במחלות מסוכנות או לגופים העוסקים בהצלת נפשות [כגון האגודה למלחמה בסרטן, קו לחיים וכד'].

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il