מטריה

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 30/05/01 15:30 ח בסיון התשסא

שאלה

האים צותר לפתוח מטריה בשבת ואים לא אז למה לא?

מהו האיסור שחל על המטריה?

זה חשוב לי מאוד לדעת

תשובה

הגמרא במסכת שבת קלז מבארת דיש בשבת אסור לעשות אהל עראי ומדברי הרי"ף שם מבואר שזהו איסור תורה
ועל פי זה הבוא בשו"ת מכתם לדוד סימן א לאסור פתיחתמטריה בשבת ועיין בשולחן ערוך סימן שא סעיף מ
ואפילו אם היתה המטריה פתוחה מערב שבת יש לאסור וכן פסק בשו"ת נודע ביהודה או"ח סימן ל
מאוד מעניין לציין כי דוקא בשו"ת חתם סופר סימן עב כתבלהתיר את הדבר ושם רוב האנשים במקומו נוהגים בזה היתר והטעם משום שאין זה אלא "בנין לשעה"
אולם רוב הפוסקים דחו דברי החתם סופר והחמירו בזה מאוד
וכן פסק הרב עובדיה יוסף בשו"ת יחוה דעת חלק ב סימן מג
בברכה
הרב אורן