מחלוקת בין ישיבות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 28/02/02 06:00 טז באדר התשסב

שאלה

בסעייתא דשמייא תמיד!

לכבוד הרב שלום וברכה!

לאחרונה נחספתי לעובדה כי ישיבת הר המור יצאה מישיבת מרכז הרב, מאוד הייתי רוצה לדעת עוד פרטים על המחלוקת האם היתה לשם שמיים ,ומדוע לא מנסים לגשר בין החולקים?

כשניסיתי לשאול אנשים הנוגעים בדבר הם לא היו אוביקטיבים לכן אשמח לשמוע על המקרה ממקור אוביקטיבי

בתודה מראש

מיטל כהן

תשובה

ב"ה מוצש"ק שבתוך המועד תשס"ב

למיטל שלום!

מחלוקת בין תלמידי חכמים חזקה עליה שהיא לשם שמים.

מדוע חשוב לך לדעת פרטים על המחלוקת?
אם רצונך להכיר גישות אמוניות שונות הקיימות בין חכמים עליך ללמוד את דבריהם בצורה ישירה או דרך ספרים. ידיעת פרטים על מקרה של פילוג בין ישיבות דבר שקרה בעבר אינה מוסיפה מאומה מעבר לסקרנות, ועלולה להגיע לאיסורים חמורים של זלזול בתלמידי חכמים, איסורי רכילות ולשון הרע, ושומר נפשו ירחק מהם.

בברכת חג שמח

בניהו ברונר

צפת