מחזיר גרושתו

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 29/05/07 20:41 יב בסיון התשסז

שאלה

בעלי ואני התגרשנו בנסיבות שאינן תלויות בנו אך ממשיכים לחיות יחדיוואף מצפים לילד בע''ה. האם הגירושים תקפים או שמא מבוטלים? האם ישד צורך להינשא מחדש? מה קורה במקרה שנחליט להיפרד? מהו גט לחומרה?

אודה על תשובתך במהרה

תשובה

ב"ה כ"ז תמוז תשס"ז

שלום רב!

הגירושים אינם בטלים, אבל החיים המשותפים יוצרים קידושין ונישואין חדשים, אין להסתפק בכך אלא צריך לעשות קידושין ונישואין על ידי חופה מחדש, ולפני כן רישום חדש ברבנות. אם ח"ו תחליטו להפרד הדבר ייעשה רק על ידי גט בבית דין רבני. הצורך בגט קיים גם אם לא תנשאו על ידי חופה, כיון שעצם החיים המשותפים של זוג שהיה נשוי בעבר יוצר חשש קידושין, ומזקיק "גט לחומרא", זה גט שניתן במקום שיש חשש לקידושין.

כל מה שנכתב הוא בתנאי שהאשה לא נשאה לגבר אחר אחרי הגירושין, ובמקרה זה קיימת מצוה של "מחזיר גרושתו", לכו להנשא בחופה וקידושין ותזכו במצוה חשובה זו.

בברכת התורה

בניהו ברונר