מוזיקה בבין המצרים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 07/07/10 13:21 כה בתמוז התשע

שאלה

שלום רב,

ברור לי שאסור לשמוע מוזיקה בבין המצרים, אבל שאלתי היא אם מותר לי לשמוע את השיר "ונתנה תוקף"?

תשובה

בס"ד

שלום לך

אכן אסור לשמוע מוזיקה בבין המצרים לפי מנהג האשכנזים.

בהלכה אין חילוק בין סוגי מוזיקה שונים, ולכן לכאורה לא יהיה הבדל בין סוגי השירים.

אולם יש פוסקים המחלקים בין שירי קודש העוררים את הלב לקדושה ובין שירים אחרים, ומי שמיקל יש לו על מי לסמוך. אולם המחמיר באבלות על החורבן לפי מה שאמרו חכמים, תבוא עליו ברכה.

בהצלחה