מהי הדת הקדומה ביותר??

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 17/12/10 00:20 י בטבת התשעא

שאלה

שלום..

ברצוני לדעת מהי הדת/תורה/אמונה הכי קדומה.

חשבתי שהיהדות אבל אני כל פעם שומעת סתירות עם הסינים,הינדים,בודהיסטים...לא מבינה!!

אילו הוכחות יש לכך..בתודה מראש..

תשובה

שלום וברכה!

קשה מאוד לדעת מהי הדת הקדומה ביותר שכן הדתות התפתחו לפני שהייתה תרבות מסודרת של כתיבה, ייתכן והיו דתות עתיקות שעברו בעל פה ולא נשתמר מהן דבר.
אין ספק כי היהדות אינה הדת העתיקה ביותר ועל זאת מעידה התורה בעצמה, "ומלכי צדק... והוא כהן לא-ל עליון" פסוק זה נכתב הרבה לפני שמשה קיבל תורה בסיני. חז''ל מרחיבים את היריעה ומספרים לנו על העבודה הזרה אותה עבד העולם ובה נלחם אברהם אבינו.
אף ממצאים ארכיאולוגים רבים של מקדשים וכתבים עתיקים מחזקים את הטענה כי היו דתות קדומות ליהדות.

אין כל קשר בין קדמות הדת לבין אמיתותה, היהדות היא דת האמת מפני שאותה ציווה בורא עולם במעמד הר סיני, השאלה מדוע בחר לעשות זאת אחרי הופעת דתות אחרות היא שאלה אחרת.

בברכה,
יונתן.