מגרים נפרדים או התערבבות עםהחילוניים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 26/05/05 19:10 יז באייר התשסה

שאלה

שלום.

קוראים לי רון עזריאל ואני עורכת עבודה בנושא הסתגרות החברה הדתית-כן/לא .

האם כדי להסתגר בתוך שכונות/ ישובים דתיים וכך לא להדרדר מבחינה דתית או להתגורר בערים חילוניות עם גרעין תורני במטרה להשפיע בידיעה שיכול ליהיות שתושפע.

חשוב לי שהתשובה תגיע מהר בבקשה.

תודה מראש

רון

תשובה

שלום וברכה

זו לא שאלה הלכתית זו שאלה חינוכית, ערכית, וכמובן היא תלויה בכמה פרמטרים. יש לקחת בחשבון את אופיה של המשפחה, גיל הילדים וכל אחד נוהג לפי שקול דעתו. פעמים רבות התרומה החברתית בונה משפחה לתפארת. כללית, שאיפתנו היא להיות חלק מצבור 'ונקדשתי בתוך בני ישראל' הקדושה היא בתוך בני ישראל ולכן מי שיכול מסוגל טוב שיהיה מעורב בין הבריות וישפיע בצורה חיובית

בברכה
מאיר נהוראי