מגילה כז עמ' ב

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 28/02/02 03:24 טז באדר התשסב

שאלה

מגילה עמוד כז דף ב

שם יש מחלוקת בין רבי מאיר לחכמים לגבי מכירת בית הכנסת אחרי המחלוקת רבא שם אומר מאי בינייהו והרי יש כלל בש``ס שאומר איפה שכתוב בינייהו זה אומר שאין מחלוקת בדין אלא רק הדרך שהיגיעו אל הדין שונה ואילו כאן יש מחלוקת בדין ומשום מה כתוב בינהו רשי בבבא מציעא כותב על זה בניהו = מאי מפלגי כלומר רשי מסכים שזה מחלוקת לכן מדוע כתבה כאן הגמרא ביניהו ואם זה טעות דפוס היתה צריכה לכתוב גריסן תודה

תשובה

ב"ה מוצש"ק שבתוך המועד חג המצות תשס"ב

לליאור שלום!

מהיכן הכלל שהבאת? אני איני מכירו. שאלת הגמרא מאי בינייהו מטרתה לברר מה ההבדל שקיים בין הדעות ובדרך כלל מוצאת מקרה בו חלוקות הדעות בדין הלכה למעשה, לעיתים ברור שקיים מחלוקת בדין והגמרא מבררת את שורש המחלוקת, מהו העקרון המבדיל בין הדעות.

הגמרא במגילה כ"ז: שייכת למקרה השני.ושם הגמרא אינה שואלת על מחלוקת רבי מאיר וחכמים אלא על מחלוקת רבי יהודה וחכמים בנושא ריבית עיין שם בגמרא.

בברכת חילך לאורייתא

בניהו ברונר

צפת