מגדיל- מגדול

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 19/07/07 23:05 ד באב התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הדב רציתי לדעת מה העיניין של מיגדול ומגדיל שנמצאים בסוף בברכת המזון למה עושים הבדל למה זה משנה ומאיפה זה בא?

וגם מה הדין עם מי שהתבלבל ובשבת אמר מגדיל או ביום חול מיגדול

תשובה

ב"ה ח' מנחם אב תשס"ז

שלום רב!

בסידור "עבודת ישראל" לר' יצחק בן אריה יוסף דוב עמ' 562-561 כתב בשם ספר "תוצאות חיים" כי מסדרי התפלה מצאו שני פסוקים דומים בתהלים י"ח נ"א ובשמואל ב' כ"ב נ"א, ולא רצו לתת יתרון לאחד על חבירו, ולכן בחרו בשניהם ונתנו לזה מקומו לימי החול ולזה מקומו לימי שבת ויו"ט.
מי שטעה אינו צריך לתקן עצמו אבל יכול לחזור ולומר כראוי.

בברכה

בניהו ברונר