לשנות מפני השלום

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 01/11/09 16:09 יד בחשון התשע

שאלה

שלום! אני רוצה לספר משהו לחברה שלי,כדי לקבל ממנה עצה מה לעשות,מותר לי לשנות את המקרה טיפה כדי שלא תבין במה/במי מדובר?(לדג' אם רציתי לספר לה משהו על חברות שלי מהאולפנה,אני יכולה לשנות את לחברות מהסניף?למרות שבסניף יש מס' מועט יותר של בנות כך שהיא יכולה לנחש במי זה מדובר אף על פי שאין זה נכון.)

תשובה

לשואלת שלום

בדבר שאלתך לגבי סיפור לחברות על חברה אחרת ע"י שינוי המקרה יש להקפיד שהשומעת לא תוכל לזהות במי מדובר ואם יש לה אפשרות לנחש בין כמה בנות אבל אין היא בטוחה במי מדובר הדבר מותר .