לשון הרע על גויים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 04/03/02 14:43 כ באדר התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום,

האם מותר לדבר לשון הרע על גויים, והרי זה לא נכלל ב"עמיתך" (?) .

אני יודעת שיש את הצד של- אני מדבר רע על אנשים, בלי קשר על מי, מבחינת האופי שלי יש בכך פגם , אבל , האם יש איסור?

תודה רבה

תשובה

ב"ה מוצש"ק שבתוך המועד חג המצות תשס"ב

לתהילה שלום!

מרבית איסורי התורה הם בתוך ישראל ולכן ברור שאיסור התורה של לשון הרע ורכילות המופיע בתורה קיים כלפי ישראל, אבל ברור שבתחום המידות יש להמנע מלדבר לשון הרע על כל אדם אלא רק בגדרים שמותר גם כלפי ישראל. יש ללמוד בעיון את הספר "חפץ חיים" העוסק בענין זה בהרחבה.

החלק השני של שאלתך אינו מובן דיו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת