לקיחת עלון

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 02/05/08 15:19 כז בניסן התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב

כשאין לי לימודים ביום שישי, אני הולך בבוקר

לבית כנסת שאני לא הלכתי אליו בשבתות.

לבית-כנסת מגיעים אז בבוקר עלונים(שבת בשבתו,עולם קטן וכו').

השאלה היא- אני יכול לקחת עלונים משם הביתה?

תשובה

שלום!
אענה לך כגבאי.
העלונים המגיעים לבית הכנסת, חלקם בתשלום וחלקם לא.
מפריע לי, וכמובן למתפללים הקבועים של בית הכנסת, שכאשר הם באים אין להם עלונים כי אנשים שאינם מתפללים באו לפניהם ולקחו.
לגבי העלונים בתשלום - זה כמעט בגדר גזל.
וגם לגבי העלונים המחולקים חינם, מבחינת ההגינות יש לתת זכות קדימה למתפללים הקבועים של בית הכנסת.
יש לי שלוש הצעות:
1. אם אתה מגיע בבוקר, תקרא את העלונים בעודך בבית הכנסת ולאחר הקריאה תשאיר אותם לצורך המתפללים הקבועים.
2. לאחר שאתה מסיים תפילת ערבית בבית הכנסת בו אתה מתפלל בשבתות תבוא לבית הכנסת המדובר, סביר להניח שמי שרצה לקחת עלון כבר לקח, אז ייתכן ואתה יכול לקחת, אלא אם כן גבאי אותו בית כנסת אינם מסכימים גם אז כי יש כאלה שלוקחים רק בבוקר.
3. תדאג שבבית הכנסת שאתה מתפלל בשבתות יגיעו גם עלונים אלה וכך תִזְכה אתה ותְזַכה את שאר המתפללים.