למה באשרי חםר נ

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 05/03/02 05:27 כא באדר התשסב

שאלה

שאלתי את השאלה למה באשרי חסר נ ואמרו לי ש נ

זה לנפילה אני חושבת אז מ למוות ועוד למה דווקה נ (האימל לא אמיתי תכתבו את התשובה באתר)

תשובה

ב"ה ג' דחוה"מ פסח תשס"ב

שלום רב!

המקור להעדר הנו"ן באשרי הוא בגמרא במסכת ברכות דף ד: ובאמת הסיבה היא משום הנפילה, אמר רבי יוחנן: מפני מה לא נאמר נו"ן באשרי מפני שיש בה מפלתן של שונאי ישראל דכתיב: "נפלה לא תוסיף קום בתולת ישראל".
לעומת זאת במ"ם יש את המלכות, "מלכותך מלכות כל עולמים", נלענ"ד שבנו"ן לא מצאו מילה בעלת חשיבות חיובית ואות זו מזכירה את ענין הנפילה ולכן השמיטוה, אבל באות מ"ם יש ערכים חיוביים כמו מלכותו של הקב"ה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת