לימוד

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 10/03/02 15:36 כו באדר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

1)אם בן אדם לומד גמרא(או כל דבר אחר) רק כדי לקבל שכר ולהיות בגן עדן זה לא בסדר? איך אפשר לתקן?

2)קראתי תיאורים על גן עדן וגיהנום בספר האגדה(אם זכרוני אינו מטעה אותי כך קוראים לזה)

האם כל התיאורים נכונים? איך אפשר לדעת אותם?

תודה

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קדש פרשת שמיני תשס"ב

לאלון שבוע טוב!

א. יראת העונש ובקשת השכר זו מדרגה נמוכה בעבודת ה'. עיין במסילת ישרים לרמח"ל ובמדות הראי"ה של הרב קוק בסוף ספר מוסר אביך בענין זה. לדעת הרב קוק יש מקום ליראת העונש בתור שמרים המחזיקים את היין אבל לא מעבר לזה. יוצאים מענין זה על ידי לימוד אמונה מעמיק. באופן כללי יש לדעת שאדם שנמצא במדרגה זו רואה את עצמו ואת טובתו במרכז ולא את עשיית רצון ה'.
ב. כל דברי חז"ל אמת. אלא שכשמדובר על מציאויות רוחניות דבריהם הם משל ויש להעמיק בהם על מנת להבין את הנמשל.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת