לידה בבית

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 24/01/10 20:56 ט בשבט התשע

שאלה

שלום רב

בזמן האחרון אני שומעת על מגמה של לידה בבית, מגמה המשתלבת עם החזרה לטבע המקובלת בחוגים מסוימים.

רציתי לשאול את הרב, האם זו מגמה נכונה, אמנם מצד אחד וודאי שכל מה שעשוי להקל על היולדת, ובכלל זה אווירה נעימה, הוא רצוי, אולם מאידך, אם חלילה מתעורר סיבוך, הן לאם והן לוולד, הרי בבית חולים קיימות אפשרויות טיפול הרבה יותר נרחבות.

אודה לתשובת הרב

תשובה

שלום.
צר לי אך את השאלה הזאת כדאי להפנות לרופא ולא לרב. אכן כתוב "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" ואמת היא שבבית החולים ישנו ציוד למקרי חירום, אך ללידה בבית ישנם היתרונות שלה. וכל מקרה לגופו... הרופא יחליט מה עדיף (ונראה שתלוי איזה סוג של רופא שואלים...).
שורות טובות.