לגבי אוננות... בבקשה תקראאת השאלה הזו, אני נורא מודאג!

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 16/04/08 22:02 יא בניסן התשסח

שאלה

בזמ האחרון אני מאונן פעם ביום, ולא מזמן קראתי שמהדת אסור לאונן, ויש עונשים חמורים.

איך אני יכול להיגמ מאוננות, ויותר חשוב, איך אני מסיר מעלי את העונש שאקבל בגלל החטא שחטאתי? (האוננות).

דרך אגב, אני דתי)

תשובה

בס"ד
לאביחי
שלו'
יותר חשוב הוא איך תגמל מהאוננות וע"י שתחזור בתשובה בודאי שלא תענש. לאוננות סיבות פסיכולוגיות וגופניות נורמליות והדרך לטפל בה הוא לנסות להבין מדוע אתה עושה זאת וברור זה תוכל לעשות או עם עצמך או עם אדם מבין קרוב אליך - לא דרך שו"ת כיפה. אמנם יש גם צורך להתמודד מבחינה רוחנית ומניעתית. קרא את ספרו של הרב יהושע שפירא אשיב ממצולות ים שעוסק בזה בצורה מושכלת כך שתבין מבחינה שכלית מדוע עליך להפסיק עם נוהג זה. הרבה פעמים הדבר נובע משעמום עליך למצוא אפיקים של פעילות שאתה חש שהיא מלאה אותך אינני מכיר אותך כדאי לאמר לך מה מתאים לך ייתכן שיצירה מעשית ייתכן שעבודה עם בני אדם אך אתה צריך כנראה פעילות ממלאה ומספקת מבחינה נפשית. ועל הכל עליך לטבול "במי הדעת" - ללמוד תורה ודברי תורה כאלו שאתה מתאמץ עליהם אך מצליח להבין אותם דברי התורה המתקנים את החטא הזה הם לא רעיונות לפרשת שבוע ולא לימוד של ציטוטי הלכה אלא לימוד גמרא עמוק או לימוד תורה אחר שאתה רואה שאתה יכול להשקיע בו כוחות נפש ומרגיש שהנך משיג אותו. כמובן יש להמנע מכל עיסוק שמעורר את היצרים כמו סרטים וטלויזיה גם ממה שאינו נקרא אסור מבחינה הלכתית. ובהא ליטהר מסייעין אותו
בהצלחה