לא מוצאת זמן לתפילה....

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 30/01/05 00:11 כ בשבט התשסה

שאלה

שלום!!!!!!!

לפני שילדתי את בניי התפללתי תמיד בבוקר לפני העבודה . ובשבת את כל התפילות בבית הכנסת.

כשילדתי את בני הראשון לפני שנה וחצי כמעט לא הצלחתי להתפלל בבוקר והייתי מתפללת רק בשבתות.

לפני חצי שנה ילדתי עוד בן והיום אני לא מצליחה למצוא זמן להתפלל אפילו בשבת!!! (מיותר לציין שאני לא מתפללת בבוקר) מאוד חסר לי שאני לא מתפללת, אבל עם הילדים מאוד קשה לי למצוא את הזמן. האם יש נוסח קצר שיכול להספיק? ואם לא אז מהן לפחות הברכות שחייבים ועל מה אפשר "לוותר"?

תודה.........

תשובה

שלום וברכה

להיות אם ולגדל ילדים זו אחת המצוות הגדולות ביותר. חכמינו היו מברכים את בנותיהם שיופרעו על ידי ילדיהן. אשרייך שזכית לכך.
במובן מסויים הטיפול בילדים הוא עצמו כתפילה.

אם אין לך זמן לתפילת שחרית:
אם את נוהגת לומר פסוקי דזמרה וברכות קריאת שמע, את יכולה רק לקרוא קריאת שמע ולהתפלל ישר תפילת עמידה.
אם אין לך זמן להתפלל שחרית, את יכולה להסתפק בברכות השחר וברכת התורה, ולהתפלל מנחה.
אם אין לך זמן גם למנחה, די שתתפללי תפילה קצרה שיש בה שבח הודאה ובקשה, ותתכווני לצאת בה ידי חובת תפילה.
תפילות שיש בהן שבח הודאה ובקשה יש בברכות השחר עם ה'יהי רצון' או בברכות התורה, או בברכת המזון.