כתם הגורם לנידה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 14/03/10 21:17 כח באדר התשע

שאלה

יום לפני שהייתי אמורה לטבול (לאחר הפסק טהרה ושישה נקיים) ראיתי על התחתון הפרשה דמית בהירה. בימים שחלפו מאז עדיין קיימת הפרשה חומה בהירה (ללא דימום כלל). כיצד עליי לנהוג? האם עליי לעשות הפסק טהרה חדש ואם כן מתי? האם רק לספור 7 נקיים? האם עליי לחכות עד שלא תהיה הפרשה בכלל או שהפרשה כזו אינה גורמת לנידה? יש לציין שאני לוקחת גלולות למניעת הריון כך שככל הנראה ה"דימום" כתוצאה משינויים הורמונליים. אשמח להבהרה בנוגע איזה כתם מטמא כי זו פעם ראשונה שראיתי כתם שלא בזמן המחזור ועברו כמה שנים מאז הדרכת הכלות שעברתי.. בתודה מראש!

תשובה

לשואלת: שלום,
השאלה מורכבת ועליך להראות את המראות לרב פוסק והוא ידריך אותך מה לעשות.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה