כשרות

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 23/04/08 11:53 יח בניסן התשסח

שאלה

האם, כשאדם דתי אוכל מאכלים לא כשרים, זה משפיע על גופו? או שרק נשמתו מושפע?

תשובה

מועדים לשמחה!
איסור אכילת מאכלים לא כשרים, כמו כל המצוות והאיסורים ביהדות, שייך לכל יהודי, אם הוא מגדיר עצמו "דתי" ואם אינו מגדיר עצמו "דתי".
ההשפעה הראשונה שיש לכל איסור היא בראש ובראשונה עצם האיסור שעבר האדם ח"ו.
אינני יודע לאיזו השפעה גופנית מתכוונת השאלה. בעולם של היום גם אנשים רחוקים מיהדות לומדים יותר ויותר לקשור בין גוף לרוח.
חכמי ישראל לאורך הדורות הדגישו את ההשפעה השלילית הרוחנית כתוצאה מעבירות באופן כללי, וכתוצאה ממאכלות אסורות באופן ספציפי.
גם כאשר מסיבה כלשהי יש היתר הלכתי לאכול מאכל אסור, כגון במצב של פיקוח נפש, בכל זאת יש השפעה שלילית של מאכל זה על האדם. מדובר על השפעה רוחנית שיש לה השלכות מעשיות על תכונות והתנהגויות בתחומים שונים.
אינני בטוח שעניתי על השאלה, אבל אני מקווה שהתשובה עם מה שאפשר לקבל ממנה נותנת כיוון דרך.