כשרות במוסד ציבורי

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 04/11/08 10:20 ו בחשון התשסט

שאלה

שלום רב,

אני עובדת במועדונית טיפולית. כחלק מהעבודה הטיפולית יש ערך לכך שאשב עם הילדים לאכול צהרים (מודל משפחתי, חברתי, קשר).

במועדונית מבשלים רק בשרי, אך אוכלים גם חלבי קר (קורנפלקס, סנדביץ'). כלי האוכל עשויים מפלסטיק ושטיפת הכלים נעשית הרבה פעמים בערבובביא ולעיתים באותו הסקוטש.

האם יש פיתרון אפשרי לאור המצב כפי שתואר?

תשובה

ראשית, אם רוצים להחמיר ניתן לשבת עם הילדים ולא לאכול.
אפשרות נוספת היא לשים בצד כלים מבוררים שבהם רק את תשתמשי שאת תנקי אותם, ויהיו זהים לשאר הכלים כך שאף אחד לא יחוש בכך.
בכל אופן מעיקר הדין אם השימוש בכלי ההגשה הוא קר. וכקר אנו מחשיבים כל מאכל שאין היד סולדת בו אף אם הוא חמים ונעים, ונדמה לי שבמועדונית של ילדים סביר להניח שזהו המצב, אם כן מעיקר הדין רחיצה מעורבת של הכלים (אם הרחיצה עצמה איננה במים שיד סולדת בהם) איננה אוסרת אותם. ואין בעיה לאכול בכלים אף אם אין הקפדה על השטיפה ביחד באותו סקוטש.