כשרות בחול

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 17/01/10 16:49 ב בשבט התשע

שאלה

שלום.

אני נוסעת לטייל בניו-זילנד, וכמעט ולא יצא לי להגיע לסופרים עם מצרכים כשרים.

האם יש מוצרי מזון שאפשר לקנות בלי שכתוב עליהם כשר?

כמו לדוג' ירקות ופירות? פסטות אורז וכד'.?

האם תוכל לרשום לי רשימה מפורטת?

תודה.

תשובה

שלום.
כל מה שדרוש עליו תעודת כשרות או חותמת בארץ, יש להקפיד גם בחו"ל, מלבד בעיה של תרומות ומעשרות בפירות וירקות, ששם זה כמובן לא שייך. עדיין יש להיזהר מאוד מירקות עלים כמו חסה, פטרוזיליה וכו' (אלא אם כן תמצאי של 'חסלט'...:)
כמעט בכל מוצר אחר יכולה להיות בעיה של כשרות, ולכן כדאי מאוד להצטייד במוצרים מהארץ כמו קופסות שימורים שנשמרות להרבה זמן, וכאשר מוצאים מקום כשר, לקנות משם הרבה...
על חלק מהמוצרים יש סימני כשרות וכדאי לבדוק מה רמת הכשרות בכל מוצר, אלא אם את מבינה בזה מראש.
יש לשים לב כי גם אם קונים מחברה שאת מכירה שישנה בארץ, לעיתים הייצור שונה בחו"ל מאשר בארץ מבחינת הכשרות ועל כן יש לבדוק זאת מול החברה.
המלצה: לחפש בית חב"ד, להם יש את כל התשובות והפתרונות לכל הבעיות...
ישנו אתר שיש בו תשובות לשאות כאלה ואחרות, אפשר לבדוק שם...:
http://www.sederolam.co.il/index.asp?lang=he
נסיעה טובה, ולא לשכוח שזה רק טיול, לחזור מארץ העמים לארץ הקדושה שנמצאת תמיד תחת השגחתו של הקב"ה.