כעס

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 04/03/10 14:52 יח באדר התשע

שאלה

האם הכעס מעיד על חוסר אמונה בקב"ה ובהפחתת עבודת ה'??

אשמח אם תפרט ותביא מקורות ברורים.

תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה!

אענה לך ע"י אמירות חז"ל במסכת נדרים דף כא ע"א-ב ותביני הכל בעצמך.

"אמר רבי שמואל בר נחמני טמר רבי יונתן - כל הכועס כל מיני גיהנם שולטים בו"...ולא עוד, אלא שהתחתוניות שולטות בו".

"אמר רבה בר רב הונא - כל הכועס אפילו שכינה אינה חשובה כנגדו".

"ר' ירמיה מדיפתי אמר - משכח תלמודו ומוסיף טיפשות".

"רב נחמן בר יצחק אמר - בידוע שעוונותיו מרובין מזכיותיו".

בנוסף לכך במסכת שבת בענין קריעת בגד מתוך כעס או הטלת אימה על המשפחה נאמר בתוספות שמי שעושה זאת נחשב כעובד עבודה זרה.

הרי מתוך המקורות שהבאתי עולנ בבירור שכעס מעיד על חוסר אמונה בה', על ירידה בעבודת ה', על כך שעוונותיו של הכועס מרובים מזכויותיו ובאופן כללי מדובר במידה מאד רעה שמשווים אותה לעבודה זרה ושהיא גורמת לכך שדברים מאד שליליים ישלטו באדם.

בברכה,

חיים דב בריסק