כללי

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/03/10 20:47 יז באדר התשע

שאלה

שלום לאחרונה עלתה לי מחשבה שאני לא יודעת לענות עליה ומקווה שתוכלי לענות לי

כידוע 40 יום לפני הולדת אדם מסויים יוצאת בת קול מהשמים ומכריזה עם מי יתחתן וגם אומרים שהכל לטובה

אז איך אתם יכולים לסביר את הרווקות המאוחרת {40,50} אשמח אם תוכלו להשיב לי על שאלתי תודה יום טוב

תשובה

שלום,
אע"פ שיוצאת בת קול משמים וקובעת מי יהיה בן זוגו של אדם, הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים. כלומר אדם במעשיו יכול לקבוע האם גילוי זה יקרה במהרה או יתעכב. לפעמים אדם בעצמו חוסם לעצמו את היכולת למצוא את זיווגו פעמים שזה תלוי בשני הצדדים.
לרוב מי שהוא בעל זכויות ימצא את זיווגו במהרה. כמובן, שיש מקרים חריגים בהם זהו ניסיון או צער המרבה שכר וסיבות נוספות שמחשבונותיו של הקב"ה שאין אנו יודעים אותם.
כל טוב,
משה כהן.