כללי

חדשות כיפה רבני בית הלל 22/05/12 10:02 א בסיון התשעב

שאלה

1.למה מתכוונים שאומרים שצריך לומר "למדני חוקיך"?

2.מתי לצעוד את הצעדים לפני תפלת 18..כי צריך לסמוך גאולה

לתפילה?

3.אסור לומר וידוי בר"ח ובמנחה שלפניו..הכוונה היא אחרי תפלת מנחה ביום כ"ט?

4. אם אדם במהלך היום מרגיש שיש לו שאריות מאכל בפה..האם זה בסדר לבלוע אותם..(הרי אי אפשר לדעת מה המאכל בדיוק ומה הברכה)...?

תשובה

יפה

1. לפעמים אנו טועים ואומרים ברכה במקום שלא צריך - ברכה לבטלה. אם רק התחלנו את הברכה ואמרנו "ברוך אתה ה´", אנחנו יכולים ´להתחכם´ ולהפוך את האמירה לפסוק: תהלים קי"ט, יב בָּרוּךְ אַתָּה ה´ לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ - וכך להינצל מאיסור ברכה לבטלה.

2. הפסיעות לפני שמונה עשרה אינן הפסק, ובעיקר אם תאמרי אותם תוך כדי אמירת הפסוק "א-דני שפתי תפתח". כדאי לעשות את הפסיעות לאחור קצת קודם - סביב "תהילות לא-ל עליון"

3. נכון, ביום כ"ט לחודש במנחה אין אומרים תחנון. המינוח הנכון הוא שנוהגים לא לאמר תחנון. אין כאן איסור - אמירת תחנון היא מנהג, וגם אי אמירתו היא מנהג. אגב, יש הנוהגים לומר את סדר יום כיפור קטן במנחה של יום כ"ט בחודש (אם אינו בשבת)

4. כן. שאריות מאכל הנמצאות בפה אינן חייבות עוד בברכה.

שלמה הכט

(התשובה ניתנה מהרב שלמה הכט)

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2