כלים

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 24/01/06 10:37 כד בטבת התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

האם צריך להטביל כל כלי שאני קונה בחנות? או שיש כלים שלא צריך להטביל אותם?

תשובה

שלום לך
על השלל שלקחו בנ"י ממדיין כתוב בתורה (במדבר לא,כב) " אך את הזהב ואת הכסף את הנחושת את הברזל את הבדיל ואת העופרת, כל דבר אשר יבוא באש תעבירו באש וטהר, אך במי נדה יתחטא".
התורה מונה חמשה סוגי מתכות. והוסיפו חז"ל עליהם כלי זכוכית מפני שדמי לכלי מתכות.
ובשו"ע יורה דעה סימן קכ, שני סוגי כלים חייבים בטבילה: כלי מתכת וכלי זכוכית שנקנו מגוי.
כל סוגי המתכות בכלים חייבים טבילה.
גם כלים שרק מצופים בזכוכית או במתכת חייבים טבילה.
כל טוב