כיצד לחנך לצניעות?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/02/02 13:24 יב באדר התשסב

שאלה

כיצד לחנך לצניעות?

תשובה

ב"ה י"ב ניסן תשס"ב

לאביה שלומות1

החינוך לצניעות בנוי על מערכת היחסים בין גוף לרוח בין עולם הזה לעולם הבא, בין עולם חולף לעולם נצחי.
זה הבסיס.לענ"ד ספרי הרמח"ל בייחוד "דעת תבונות" הם בסיס חשוב לעיסוק בנושא זה, מובן שקיימים מקורות רבים לנושא זה.
הצניעות היא בחיי הפרט, בקשר לתחום של בינו לבינה, ב ובנושאים רבים ומגוונים.
נתתי לך רק כוון כללי ברור שיש להרחיב ולהעמיק בדברים. וברור שהדברים נוגעים לפרטים רבים כמו צניעות בדיבור, בלבוש, במאכל, בצריכת מוצרים ועוד ועוד.

המשיכי לברר וללבן נושא חשוב ומהותי זה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת