כיפה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 08/11/09 22:25 כא בחשון התשע

שאלה

בחרתי לשאול את השאלה דווקא לכבוד הרב מאחר ושאלתי נוגעת בחלק מבחורי ישיבות ההסדר, שאלתי היא: אני מכיר הרבה בחורים יראי שמיים שלומדים בישיבות הסדר, שמקפידים על קלה כבחמורה ומאוד תמוה בעיני שהכיפה שהם חובשים לראשיהם הינה קטנה מאוד ומונחת באיזור המצח קדימה כפי שכבודו ודאי מכיר, ידוע לנו שהכיפה מסמלת יראת שמיים כפי שנפסק במשנה ברורה שצריך שני כיסויים. למה ראשי ישיבות ההסדר אינם מעירים את תשומת ליבם של התלמידים לעניין?

תשובה

שלום.
אני שמח לשמוע שזה ה"פסול" היחיד שמצאת אצלם. כל אדם צריך לשפר את מעשיו בהרבה תחומים, וישנם כאלה שצריכים להתחזק בגודל הכיפה. אין קשר לעובדה שהם לומדים בישיבת הסדר (זה לא חוכמה שבישיבות ליטאיות יש "תלבושת אחידה..."), יש משמעות רבה למיקום המגורים, לסוג המשפחה וכו' וכו'.
אכן ראוי לשוחח מדי פעם על הנושא הזה בשיעורים המועברים בישיבות והצדק עמך. אם יש ביכולתך להוכיח בנועם ומתוך שמחה ואהבה לחבריך לגבי גודל הכיפה ומיקומה, אשריך.