כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 25/02/02 15:33 יג באדר התשסב

שאלה

כבוד הרב, שלום רב!

אני מודעת לכך שכל כובד המשקל של כיבוד הורים זה כאשר לא מבינים אותם ולמרות הכל צריך לשתוק, אבל יש מצב בו הורים ממש ממש מגזימים בסגירה על הילדים ולא מסיבות ברורות, של הלכות צניעות או סכנת חיים פשוט ס-ת-ם כי הדברים שעושים נראים להם מאיימים מידי (כמו נסיעה לת"א עם חברות לבד) וממש לא בגלל סכנה מפיגועים וכו' (הלכנו לבית מלון בירושלים בשיא הפיגועים...)

מה עושים??

תשובה

ב"ה מוצש"ק שבתוך המועד תשס"ב

לבתאל שלום וחג שמח!

על פי ההלכה אסור לפגוע בכבודם של ההורים בכל צורה שהיא,ומי שעובר על כך עובר על איסור של מורא אב ואם.
יש להקשיב לכל מה שההורים אומרים בסבלנות ולנסות לבדוק אם הדברים מקובלים ואם כן להענות להם. אם נראה לך שמדובר על בקשות שאין את יכולה לקבל ואינך רוצה, גם זה יש לומר להורים בצורה מכובדת ועל פי ההלכה אינך חייבת לקבל את דעתם בדברים הנוגעים לך אישית, אבל גם אז צריך לומר זאת להורים בצורה מכובדת.

בברכת חג שמח

בניהו ברונר

צפת