כיבוד אב ואם.

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 26/01/10 22:28 יא בשבט התשע

שאלה

שלום,

ההורים שלי יתגרשו לפני כ4 שנים בערך ,

כמו כל משפחה,הילדים צריכים לבחור צד.

אני בחרתי בצד אבי מהסיבה שלפני הגירושין אבי ממש רצה שלום בית ואימי עשתה את ההפך חזרה בתשובה בצורה מוגזמת והעדיפה לפרק משפחה.

בכל אופן חצי שנה מאז שהיינו בבתים נפרדים היא לא דיברה איתי (תמיד ציינה שבחרתי באבי ולא להיות איתה) .

ביום כיפור לאחר מכן החלטתי להתקשר ולהראות שהכל רגיל ולדבר איתה , באמת השיחה זרמה ואפילו באתי אליה הביתה כמה פעמים אחדות (כדי לראות את אחיותיי שבחרו להיות איתה וגם אותה)

מאז כבר התחתנתי (היא באה לחתונה) ועברתי לגור ממש רחוק מההורים.

אז עם אבי אני בקשר יומיומי והכל בסדר אבל עם אימי זו הבעיה, אם אני לא מתקשרת היא מסוגלת לא לדבר איתי מי יודע כמה זמן?

היא לא מתקשרת שואלת איך עם הבעל? ואיך החיים?

פשוט כלום וכל פעם אני עומדת במצבים כמו לפני חגים וכאלה - האם להתקשר?

בסוף אני מתקשרת ואז לא רק שהיא תישמח ותגיד תודה , היא עוד אומרת - מה קרה נזכרת בי?

זה דברים שממש מעצבנים אותי.

את כל האמת אני מסתדרת בלעדיה יופי,תמיד הייתי עצמאית אני מתקשרת על מנת לשמור על היחסים איתה ועם אחיותיי למרות הכל.

וחושבת שמה שהיה בינהם לא צריך להיות קשור אלינו.

עברו כבר 4 חודשים מאז שאני התקשרתי אליה

והיא עדיין לא התקשרה.

לפני כמה ימים היה לה יום הולדת ואני לא יודעת אם להתקשר?

מצד אחד אם היא לא בקשר ולא מעניין אותה מהבת שלה אז לא צריך וגם אני לא אתקשר אבל מצד שני כיבוד אב ואם זה אחת המצוות החשובות!

מה אתה מציע לי לעשות ?

להמשיך להיות בקשר חד צדדי בשביל המצווה?

או פשוט לחכות שהיא תתקשר?

אשמח לשמוע בעצתך...

בברכה.

תשובה

שלום.
כמובן שאם הייתי במקומך הייתי מתלבט, אך בתור מישהו שנמצא מבחוץ, אין כל כך התלבטות. היא הביאה אותך לעולם ועל כך אנו חייבים לכבדה (וגם כי התורה אמרה...). לכן יש לי 2 הצעות:
1) כדאי להשתדל לשמור איתה על קשר, ולא לתת מרבח של זמן כדי שהיא תוכל לומר "סוף סוף נזכרת". נסי להתקשר בימי שישי לפני שבת לאחל לה שבת שלום, להמשיך ולהזמין אותה לאירועים משפחתיים שלך (או של בעלך שיח') וכו'. בעז"ה ליבה ייפתח היא תבין כי יש לה בת שאוהבת אותה ומחכה לטלפון ממנה...
2) להתפלל לה' שיפתח את ליבה ועיניה למה שקורה.

תוספת קטנה שלי: לעשות הכל מתוך שמחה ואהבה לבורא יתברך, אשרייך שאתה מנסה כן לשמור על שלום בית לפחות בינך לבין אימך. אני יודע שהדבר לא פשוט ויש הרבה רגשות מעורבים, אך "אחרי המעשים נמשכים הלבבות", ולאט לאט אחרי שיתהדק בעז"ה הקשר, גם הרגשות ישתנו... גם שלה!

בהצלחה, הרב שמואל.