כוונה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 15/05/08 10:20 י באייר התשסח

שאלה

שלום

קשה לי לכוון בקריאת שמע תוך כדי הקריאה אפילו אם אני מאריך במילים אז אני מכוון באופן שאני אומר "שמע ישראל" ומאריך קצת ואז מפסיק ומהרהר במילים וכך "ה' אלוקינו" וכו'..

וככה אני עושה גם ב18 בברכת אבות ועוד. האם זה בסדר לעשות ככה?

ולגבי ברכות.. אם ברכתי על משהו ואז טעמתי אותו והרגשתי שהוא מקולקל מה עושים?

תודה מראש

תשובה

שלום!
האפשרות הטובה ביותר שכל אחד מוצא שהיא העוזרת לו לכוון טוב יותר בתפילה - מבורכת. הדרך שמצאת לעצמך - לומר את המילים בפה ולהפסיק מעט כדי להרהר ולכוון - יפה מאד. גם אם בעתיד תראה שדרך שונה מסייעת לך עוד יותר בכוונה, אינך צריך להינעל על דרך מסויימת, ויכול לחדש ולשכלל רעיונות.
אם כבר טעמת, גם אם אתה מרגיש שהאוכל מקולקל, הברכה לא היתה לבטלה שהרי טעמת. אם לפני שטעמת מישהו מסב תשומת לבך לכך שהמאכל מקולקל אתה יכול מייד לומר "ברוך שם כבוד..." ובכך לתקן משהו מן הברכה שלא תהיה לגמרי לבטלה.