כהנים מאומצים

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 24/01/10 22:45 ט בשבט התשע

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלתי היא: את הבת שלי אימצתי כשהיתה בת 4 כיום היא כבר נערה מופלאה, משפחתה הביולוגית איתרה אותה ומסתבר שהילדה היא כהן. סבה הביולוגי נפטר היום, היא נסעה אך לא איפשרו לה להיכנס לבית העלמין. אנחנו לא כהנים, עד היום כשהיה לצערי צורך הילדה השתתפה בטקסים המשפחתיים שלנו, הלוויות או אזכרות. רציתי לדעת מה הדין לגביה שכן לאחי ז"ל אמורה להיות אזכרה בשבוע הבא.ברצוני לציין שאנחנו יהודים אך חילוניים

בתודה מראש

נעמי

תשובה

שלום, נעמי.
אין שום בעיה הלכתית לאשה/בת כוהנת להיכנס לבית העלמין מצד כהונתה (אינני יודע מדוע לא נתנו לה להיכנס לבית העלמין כדי ללוות את סבא שלה, אולי לא ידעו מה ההלכה ולא רצו להיכנס לספקות).
אם יורשה לי לומר את דעתי בנושא, אינני חושב שלילדה תמימה בת 4 יש מה לחפש במקום טמא שכזה. יש לה עדיין שמחת חיים, תמימות, וזה רק עלול לפגוע בה - מראות מסגו שכזה (עדיף שמישהו יישאר איתה בבית - זה לא יהיה חוסר כבוד שהוא לא יגיע לבית העלמין, בדיוק להיפך - זה הכבוד שהוא נותן במקרה הזה).

בשורות טובות!