יין לא כשר, ספירת העומר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 20:45 ז בניסן התשע

שאלה

שלום רב!

יש לי בבית יין לא כשר, האם מותר שהוא יהיה בבית?? כמובן שאיני שותה ממנו, הוא פשוט מזכרת.

אם איני יכול שיהיה בבית, האם ניתן לשפוך את היין ולהשאיר את הבקבוק??

האם אני יכול לקנות רכב במהלך ספירת העומר??

תודה רבה. חג פסח שמח וכשר!

תשובה

בס"ד

שלום לך

1. לגבי יין לא כשר - לא פירטת למה היין לא כשר, האם סתם אין השגחה באותו הייקב, או שהוא יין הבא ממקום כמו כנסיה נוצרית וכו'. יין שלא היתה השגחה לגבי תרומות ומעשרות או בעיה כשרותית מסוג זה מותר שיהיה בבית רק רצוי מאד לסגור את הבקבןק באופן שלא יהיה ניתן לפותחו בטעות ולהיכשל באיסור. ועדיף אכן לשפוך את היין ולהשאיר את הבקבוק. אם הבעיה ביין היא לא רק כשרותו, אלא מקורו, לא כדאי להחזיק יין כזה בבית.

2. לגבי ספירת העומר- גזרת חכמים זו היא נאד מדוייקת, מה שנאסר נאסר ומה שלא לא. וכיון שלא נאסר לקנות דברים חדשים, אין בעיה לקנות רכב בימי ספירת העומר.

חג שמח