יחסי אישות

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 17/11/08 17:22 יט בחשון התשסט

שאלה

בהמשך לשאלתי בנוגע לאשה מבוגרת שלא שמרה על הלכות נידה וכעת רוצה ללכת למקווה לאחר שאין לה כבר מחזור. הרב ענה שז' נקיים הם לא לעיכובא. האם הם צריכים להימנע מן הדין מיחסי אישות או שזה לא מעכב?

תשובה

1. עד שהיא לא תטבול במקווה היא אסורה לבעלה.
2. טוב ונכון שתספור ותבדוק שבעה נקיים, ודבר זה טוב מכמה צדדים.
3. אשה ש"חדל להיות לה אורח כנשים" אף שהקב"ה יכול לעשות לה נס כלשרה אמנו ובגיל תשעים להחזיר עדנתה. מכל מקום כוון שזה זמן רב פסק ווסתה, שוב אין ספירת שבעת הנקיים מעקבת ואם הבדיקות יכולות להרתיע אותה מללכת למקווה אזי שתספור שבעה ימים ללא בדיקות ואז תטבול ואם יש חשש שתמשיך לשמש עם בעלה בזמן זה אזי אין להחמיר, ושתטבול במקווה ללא שיהוי.