יום הולדת מתשעת הימים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 12/07/07 16:31 כו בתמוז התשסז

שאלה

שלום הרב,

היה לשתי חברות טובות שלי יום הולדת לפני כחודש ויותר.

מפני תקופת הבגרויות לא התאפשר לנו לחגוג להם מסיבה.

מצאנו חברותי ואני תאריך יחידי טוב לכולם שהוא בא' אב, יום בו מתחיל תשעת הימים אך הוא ראש חודש-יום של שימחה {התאריך הבא שמצאנו הוא כחודש לאחר א' אב וחבל כי זה עוד הרבה זמןוכל אפקט היום הולדת יהרס}.

רציתי לשאול האם מותר לחברותי ולי לחגוג לשתי בנות אלו יום הולדת? זהו לא משהו גרנדיוזי אלה נשחק כמה משמחקים, נאכל ממתקים ונשיר עם גיטרה {אם אפשר).

האם דברים אלו מותרים בימים כאלה?

אשמח לתשובה בהקדם כי התאריך מתקרב...

תשובה

שלום לך,
לאשכנזים , עדיף לדחות מסיבות לאחר תשעת הימים.
בכל מקרה אין היתר לנגן בכלי שיר, או לשמוע באופן אחר, אמנם יש מתירים בשמיעה שירים המעוררים את האדם לחוש את האבדן שבחורבן, ואת מחיובותו לעבודת ה.
בברכה,
אריאל פריש