טיסה בספירת העומר

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 24/02/10 18:10 י באדר התשע

שאלה

שלום,שמי ירדן אני סטודנטית בחו"ל יש לי 2 שאלות לאחותי הקטנה יש בת מצווה ויש תאריך ב7 לאפריל שבעל המקום נותן וזה יוצא בספירת העומר האם זה מותר או שאסור לנו לחגוג לה ?

שאלה שנייה קניתי כרטיס טיסה בשביל להיות עם המשפחה בפסח אבל תאריך החזרה זה גם עדיין ספירת העומר ורציתי לשאול אם מבחינת טיסות זה אפשרי או גם אסור מכיוון שאנני יכולה להגיע בתאריך אחר.

תשובה

שלום ירדן,

אם מדובר ביום בו לאחותך בת מצווה נראה שאין בעיה לקיים את הארוע כרגיל. אם זה לא התאריך המדוייק נתן לקיים סעודה ללא מוזיקה, אבל אם יעשו איזה סיום מסכת או סדר נראה שאפשר גם להשמיע מוזיקה.

לגבי השאלה השניה, אין איסור לטוס בספירת העומר.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.