ט''ו באב לנישואין

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/06/07 01:02 כא בסיון התשסז

שאלה

האם זו מצווה להתחתן בט"ו באב?

ומדוע דווקא הרבנים אומרים כמומלץ להתחתן בתאריך זה?

ואיזה עוד תאריכים עבריים מומלצים על פי התורה והיהדות להתחתן?

אשמח אם תענו לי.

תודה מראש.

תשובה

ב"ה ד' מנחם אב תשס"ז

שלום רב!

יש מצוה להתחתן באופן כללי ולאו דווקא בט"ו באב. כיון שט"ו באב מופיע במקורות כ"יום טוב" וחלק מן הסיבות לכך קשורות לנישואין, השבטים הותרו להנשא זה בזה אחרי שבדור המדבר הקפידו על כך שהנישואים יהיו בתוך השבטים על מנת שלא תעבור נחלה משבט לשבט, ובט"ו באב התירו לשבט בנימין להנשא עם שאר השבטים אחרי שאסרו לו בעקבות מעשה פלגש בגבעה, לכן נהגו להנשא ביום זה כי הוא סימן לברכה.

כל תאריך שמותר להנשא בו על פי ההלכה הוא מומלץ, קיימים מנהגים שונים ומגוונים המעדיפים ימים מסויימים, כמו יום שלישי שבתורה כתוב שהוכפל בו "טוב", יש שנהגו להנשא עד מילוי הלבנה- ט"ו לחודש, ועוד, אבל זה סימנים טובים, וכל יום שיש בו היתר עשויה להיות בו ברכה.

בברכה

בניהו ברונר