טוסטר אובן ועובדת זרה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 30/03/09 15:43 ה בניסן התשסט

שאלה

שלום

יש לי שתי שאלות לרב.

1. בבית של סבתי ישנה עובדת זרה והיא מבשלת לסבתא שלי הכל. השאלה היא האם זה בישול עכ"ום גם לא בבשר? סבתי היא צמחונית ולא נכנס בשר הביתה.

2. האם מותר לחמם בטוסטר אובן מאכל בשרי ולאחריו מאכל חלבי אם משתמשים בתבניות שונות?

תשובה

שלום!
1. בישול עכו"ם שייך בכל מוצר שאוכלים אותו רק מבושל ולא רגילים לאכול אותו חי, כגון: תפוחי אדמה, אורז, ביצה וכדומה. צריך לדאוג ששיהודי ישתתף בבישול. מה שנהוג שיהודי ידליק את האש (או את הכיריים החשמליים), אבל אפשרית השתתפות אחרת בתהליך הבישול.
2. החלפת התבניות בטוסטר אובן אינה מספקת. יש לנקות היטב, להמתין 24 שעות ולחמם על חום מקסימלי למשך זמן חימום רגיל כאשר הטוסטר ריק, ורק אחר-כך לחמם את האוכל מן הסוג השני.
ובכלל עדיף שלא להשתמש באותו תא גם לחלבי וגם לבשרי ואפילו עם התנאים האמורים, כי לכתחילה לא משנים מבשר לחלב ולהיפך אלא כאשר מכשירים לפסח אפשר לנצל את ההכשרה לשנות את סוג הכלי.