טהרת המשפחה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/06/07 19:33 כ בסיון התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני ובעלי נשואים כמעט שנתיים ובכל פעם בו מגיע זמן הנידה אני מרגישה שעליי להלחם בקושי רב בשמירת ההלכה! קשה לי מאוד היות ובעלי לא לוקח ברצינות את כללי טהרת המשפחה ואינו מתרחק ממני ורוצה שנישן יחד! חשוב לציין שגם עבורי הדבר קשה גם ככה ואני מאוד רוצה לשמור כמו שצריך על טהרת המשפחה!!! ניסיתי לגרום לכך שילך לשיעורים וכדומה אך הוא טוען שאין לו זמן לכך בגלל העבודה והלימודים! אני חסרת אונים ואינני יודעת איך להגיע אליו? מה עליי לעשות? ואיך אוכל להתחזק בעצמי במימוש ההלכה! אני הולכת למקווה אך בימי נידתי אני חוטאת בנגיעה לפעמים! אנא עזור לי. תודה מיטל.

תשובה

ב"ה כ"ז תמוז תשס"ז

למיטל שלום!

אם לבעלך יש קשר לרב, כדאי להציע לו ללכת לפגישה אחת, על מנת לשמוע את הרעיון העומד מאחורי איסורי הקירבה בזמן הנדה.

את מצידך תשתדלי לשמור ככל יכולתך, ולשם כך כדאי שתלמדי את ההלכות על בורין באמצעות ספרים או שיעורים.

בהצלחה

בניהו ברונר