טבילה במקווה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/07/10 11:10 י באב התשע

שאלה

שלום רב,

אני טובלת שנים במקווה מאז שהתחתנתי, לאחרונה עשיתי עגיל בטבור.

שאלתי היא האם אני יכולה לטבול במקווה עם העגיל מכוון שאני לא יכולה להוריד אותו כמה חודשים עד שהמקום יחלים.

אין לי זיהום ולא מוגלות מופרשות פשוט אסור לי להוריד את העגיל תקופה.

תשובה

בס"ד

שלום לך

עגילים שרגילים להוריד אותם חוצצים. עגילים קבועים שלא רגילים להורידם אינם חוצצים. בדיעבד מי שטבלה עם טבור הטבילה עולה לה, והיא טהורה לבעלה.

בהצלחה