חתונה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/07/05 07:50 יד בתמוז התשסה

שאלה

האם ההלכה מחיבת עריכת טקס החובה ע"י רב

תשובה

יוסי שלום
ביהדות, להבדיל מהנצרות, מי ש"עושה" את החתונה זה בני הזוג. הרב, כמו שכתבת עורך את הטקס. בנצרות למשל, עד שהכומר לא אומר את המלים הנכונות הזוג אינו נשוי. ביהדות, בני הזוג הם שעושים והם שאומרים והם שנישאים זו לזה, והטקס תקף גם ללא נוכחות רב.

אולם, יש בטקס הנישואין הלכות רבות ופרטים שונים. ולכן נקבע בהלכה שדווקא רב יערוך את הטקס וכבר לפני מאות שנים אסרו לערוך טקס נישואין ללא נוכחות רב, (וכך גם מחייב החוק במדינת ישראל). ובדומה לדברי הגמרא במסכת קידושין דף ו' - "כל שאינו יודע בטיב גיטין וקידושין לא יהא לו עסק עמהן"

לסיכום - ע"פ ההלכה זוג שרוצה להתחתן יפנה לרב שיערוך לו את הטקס.