חתונה עם חילוני

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 18/12/05 01:17 יז בכסלו התשסו

שאלה

שלום.

אני בחורה דתיה, שעד לפני כמה זמן הייתי פחות חזקה בדת, ויצא לי להכיר לפני כשנה וחצי בחור מקסים חילוני.

אולי יהיה קל לזלזל בזה, אבל האהבה שיש בינינו, זה משהו באמת מיוחד במינו, והיה לי בעבר כבר קשר עם בחור אחר (דתי) שחשבתי שאני אוהבת אותו מאוד, ורק עם אותו אחד, חילוני, גיליתי בעצם מהי אהבה אמיתית.

לפני כמה חודשים התחלתי להתחזק, וגיליתי שכל התקופה החלשה שלי נבעה רק מסקרנות וחולשה רגעית, ושהדבר שאני באמת רוצה הוא להיות דתיה, ולהקים בית יהודי וכשר בישראל.

סיפרתי את זה לאותו אחד, בהתחלה היה לנו משבר קטן, אבל אז, הוא החליט שהוא מנסה להתקרב לדת.

ובאמת כך היה, נעזרתי באח שלי, ושידכנו לו בחור מקסים מאחת הישיבות, שדיבר איתו הרבה, ובאמת החבר שלי התחיל להתקרב, התחיל לשמור שבת, להקפיד על כשרות, הפסיק להתגלח עם סכין (הפסיק להתגלח בכלל...), התחיל ללכת עם כיפה וציצית כל הזמן, גם לעבודה, דבר שהיה לו קשה בהתחלה, ולאחר מכן לא וויתר עליו.

הוא גם דיבר טובות על הדת, וכמה שהוא נהנה לשמור שבת, ואיזה יפה היא הדת וכו'.

הייתי כל כך מאושרת, והחלטתי שאני רוצה להתחתן איתו.

יש לנו כבר תאריך לחתונה, ה"וורט" נקבע לשבוע הבא. התחילו לתפור לי שמלה, וסגרנו עם אולם ולהקה, ו... פתאום לא נראה לו הקטע של הדת.

הוא מבקש ממני לקבל אותו כמו שהוא, בלי "לנסות לשנות אותו".

הוא רוצה להיות חילוני, ורוצה שאני, בתור דתיה, אחיה איתו בתור חילוני.

אני אובדת עצות, לא יודעת מה לעשות.

אני רוצה שהוא ינסה להבין את הדת מעבר למה שהוא ניסה עד כה, כי לדעתי הוא לא ניסה מספיק. הוא לא הלך לישיבה מעולם, ולא ניסה ללמוד. הצעתי לו המון פעמים, והוא לא רוצה.

אני אוהבת אותו נורא, ולא מסוגלת ולא רוצה לבטל את החתונה, ו/או לנתק איתו את הקשר, כי הוא האדם הכי מקסים שאני מכירה, אני אוהבת אותו מאוד.

איך אפשר לפתור מצב בלתי אפשרי כזה?

האם לנסות לשכנע אותו, או שזה מצב לא בריא?

אשמח לעזרה,

עמית.

תשובה

שלום וברכה

את באמת מתארת מצב מאד מורכב ומסובך. קשה מאד מרחוק מבלי להכיר טוב יותר ומקרוב יותר את שניכם ואת טיב הקשר שביניכם. לכן הטוב ביותר הוא שתתיעצי עם רב שאת מכירה ומעריכה (עדיף שגם הבחור יגיע להתייעצות זו) ושם תוכלי לקבל תשובה בע"ה.

אני מצרף כאן קישור לשאלה דומה אבל שונה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=78910

הרבה סייעתא דשמיא שתעזור להוליך אותנו בדרך הנכונה.

יעקב סביר