חשש גניבה ?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 11/03/02 15:12 כז באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לאחרונה, נסיתי לקנות פחית ממכונת שתייה והמטבעות שלי נשארו בפנים. אז, נתתי מכה קטנה על מנת לקבל את כספי בחזרה וכתוצאה מכך, נפל יותר כסף ממה שהכנסתי במקור !

האם מותר לי לשמור על הכסף הזה או שאני צריך להביא אותו לבעל המכונה (ואז, הוא יידרש למצוא את הקונים המסכנים שהגיעו לפני) או לתת את הכסף הזה לצדקה ?

תודה מראש.

דניאל

תשובה

ב"ה מוצאי חג הפסח תשס"ב

לדניאל שלום!

הכסף שהיה בתוך המכונה שייך לבעל המכונה, אותם אנשים שהכניסו אותו ולא הצליחו להוציאו מסתבר שהתייאשו ממנו, ובעל המכונה קנה את הכסף בקנין חצר כדין מציאה שהבעלים התייאשו ממנה, ולכן עליך להחזיר את הכסף לבעל המכונה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת