חנוכת בית בשלושת השבועות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 23/05/10 00:19 י בסיון התשע

שאלה

שלום בשעה טובה קנינו בית. ונקבל אותו שבוע לפני יז' בתמוז

מסיבות רבות לא נוכל לערוך את חנוכת הבית לפני שלושת השבועות. האם יש אפשרות לערוך חנוכת בית בלי מוזיקה שתכלול לימוד (של הספרדים) וד"ת בשלושת השבועות לפני תשעת הימים? והאם רצוי להמנע משינה בבית לפני החניכה?

תודה רבה

אושרית

תשובה

בס"ד

שלום לך

תתחדשו על קניית הדירה.

לא ציינתם בשאלה אם לאיזו עדה אתם שייכים, ויש הבדל בכך בין ספרדים לאשכנזים, האשכנזים אכן מחמירים שלא להיכנס לדירה חדשה כבר מי"ז בתמוז, ואע"פ שמעיקר הדין זה מותר, רבים נוהגים בכך איסור.
ספרדים מותרים בכל זה עד ראש חודש אב.

במקרה שלכם אתם נכנסים לדירה כבר קודם, אולם רוצים לערוך חנוכת הבית במהלך ימי שלושת השבועות:

בספר פסקי תשובות סימן תקנ"א הערה 84 מביא בשם שו"ת לבוש מרדכי שלא לעשות סעודה זו במהלך ג' השבועות.

אולם אם תעשו חנוכת הבית ללא סעודה, כלומר קריאת מזמורים וקריאת הזוהר, וכיבוד קל אבל לא סעודה וללא מוזיקה, מותר. ובפרט שיש מחמירים לעשות חנוכת הבית מייד עם הכניסה לבית, וכך הדין לכתחילה, ולכן ניתן לעשות את הלימוד והקריאה עכשיו, וסעודה לאחר ט' באב.

בהצלחה