חמץ בבית ריק בפסח

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/03/10 07:26 ו בניסן התשע

שאלה

שלום רב.

השנה הורי נסעו לחו"ל 8 ימים לפני פסח ולא יהיה אף אחד בבית בתקופה זו הבית יהיה נעול. הבית נקי באופן כללי אך לא הוכשר לפסח. הוריי ביקשו ממני שאני אמכור את החמץ\בית. החמץ בבית לא מרוכז במוקום ספציפי אלא מפוזר במקומות שבהם הוא נמצא כל השנה. התנור ושאר מכשירי החשמל גם לא הוכשרו.

האם במקרה זה עושים מכירת חמץ או מכירת הבית?

כיצד יש לפעול.

תשובה

בס"ד

שלום לך

ביתו של אדם חייב בדיקה וביעור חמץ, גם אם הוא לא נמצא בבית, שהרי החמץ שייך לו.

גם אם אין בכוונתכם להיות בבית בפסח הבית חייב בביעור החמץ.

אם אכן אין בכוונתכם להיות בבית בכל ימות החג אכן
ניתן למכור את הבית לגוי. אולם עליך לדעת כי אז אין אתה רשאי להיכנס לביתך כל ימות החג, וגם אין צורך לעשות שם בדיקת חמץ.

אפשרות שניה, מועדפת יותר והיא: להכשיר בכל זאת חדר אחד, את החדר הקל יותר מבחינתך, ועליו לעשות בדיקה וביעור, ולקיים תקנת חכמים. ולמכור את החדרים האחרים, ואולי רק את הארונות בהם נמצא החמץ, ניתן לפרט זאת בשטר המכירה של הרבנות.
ואז במקרה שבו תצטרך להיות בביתך תוכל להיות שם בפסח.

חג שמח