חלום שחלמתי

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 23/05/10 01:11 י בסיון התשע

שאלה

שלום רב,

ביום שישי האחרון חלמתי חלום שאיני מפסיקה לחשוב עליו. החלום צימרר אותי מאוד.

הנני בחורה מסורתית שחושבת לאחרונה על ענייני דת ואמונה.

אם כן,בחלום חלמתי שאני שומעת אנשים מדברים על ההרגשה של אנשים שחוזרים בתשובה,איך שזה הופך אותם לחכמים ומקנה להם הרגשה מיוחדת. לאחר מכן בחלום הלכתי לישון והרגשתי שמתוך חלום הגוף שלי מתרומם באויר ועובר לי זרם חזק בכל הגוף וכן אני שומעת שקוראים בשמי. התעוררתי במציאות מן החלום ותוך כדי התעוררת הרגשתי את הגוף שלי חוזר לאט לאט למיטה ועדיין יכלתי להרגיש את התחושה הזאת שעברה לי בגוף.

אני חולמת חלומות לרוב אבל חלום זה הרגשתי שיש בו עוצמה. האם יש בו משמעות כלשהי?

אשמח אם תענו לשאלתי.

תשובה

בס"ד

שלום לך

סליחה על העיכוב בתשובתך

בדורינו, אין לחלומות שלנו משמעות נבואית. אין אנו ראויים לנבואה, ומעטים מאד מתוכינו זוכים למדרגות רוח הקודש, והם צדיקים מיוחדים שבדור.

החלומות שלנו בנויים מעיקרם על על תחושותינו בזמן שאנו ערים, כנראה שבתקופה הזו כשמחשבותייך הם סביב תשובה והתעלות, אלו גם החלומות שלך, וחאשרייך שאת זוכה לחלומות כאלה, המשקפים את מצבך הרוחני.

בהצלחה