חיבור לטלפון הוט

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 20/01/10 17:56 ה בשבט התשע

שאלה

שלום הרב שטרן

כידוע ישנן מספר חברות המספקות טלפון קווי.

לפי בירור מעשי שעשיתי, חברת בזק יותר יקרה מחברת "הוט".

אולם, תהיתי לעצמי האם יש איזה בעייה או טעם לפגם בהתקשרות לחברת "הוט" בהיותה משדרת ועוסקת גם (ובעיקר) בנושאים טלווזיונים שחלקם אינם "כשרים".

האם צריך לחשוש או לבדוק דברים כאלו?

תודה

דורון

תשובה

לשואל: שלום,

מבחינת ההלכה צריך לבדוק האם המתקשר עם חברת הכבלים נחשב כמסייע לדבר עבירה, אבל נראה לי שאינו מסייע כיוון שאין קשר ישיר בין החיבור הטלפוני לפעילות הטלוויזיונית, ועוד, שיותר ממה שאתה מסייע להם הרי הם מסייעים לך בהוזלת המחיר של שיחות הטלפון.
באמת שזו בעיה ציבורית וצריך למצוא דרכים איך להשפיע על הרשתות שיעשו לשיפור הרמה של התוכניות שתהא יותר יהודיות ויותר צנועות ובטוחני שאם יעשו כן ייטב לכולנו, ויהי ד' בעזרנו.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה