חובת קיום מצוות החג

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 23/02/10 11:50 ט באדר התשע

שאלה

השנה בע"ה נחגוג את הפורים בפרזות במוצ"ש קודש ובירושלים בראשון.

השאלה היא: במוצ"ש אהיה במרכז וע"כ אני מחוייב במקרא מגילה. בהמשך הערב אני נוסע לירושלים (אני לא יישן במרכז)

האם אני מחוייב במקרא מגילה בשנית בבוקר ובקיום סעודה, משלוח מנות ומתנות לאביונים?

*בכל מקרה אני חוגג את פורים בירושלים

תשובה

שלום אלעד,

באופן עקרוני הזמן הקובע את חיוב הפורים הוא עלות השחר (השנה זה יוצא יום ראשון בבוקר בפרזות ושני בערים המוקפות).
כתבת שאתה מתכנן לישון במוצ"ש בירושלים, ומכאן שתהיה בעלות השחר של פורים דפרזים בירושלים. לפי זה אתה לא מחוייב בפורים דפרזים כלל, ואתה גם לא צריך לקרוא מגילה במוצ"ש (בניגוד למה שכתבת).

פורים שמח,

אורי.

המשיב אינו רב.